Incredibly modern £2.5m home hidden in a leafy Lancashire village

This multi million pound house comes with a huge heated swimming pool, private gym and bridge to walk into the property

An outrageously modern property is currently on the market with a futuristic design, luxurious pool room – and a hefty price tag.

Wrea Green is considered to be a quite, small village in the heart of rural Lancashire and usually associated with serene images of traditional homes lining The Green. Among those extravagant farmhouses stands this impressive modern mansion that doesn’t require much attention to be noticed.

The £2.5million property boats a modern design similar to those seen in Hollywood movies filled with all the glamourous trappings and décor imaginable. Separated over three storeys, the architectural design showcases the property with space and light in mind and slate and limestone sourced from the Lake District adds a clean and expensive looking finish to the entire property.

From outside, the aesthetically pleasing property oozes luxury with its unique and futuristic structure built with varying materials all joined together with a combinate of stone, concrete and wood. The natural stone and glass façade instantly grabs the attention of passer-by, leaving them with a strong impression.

Leading up to the house is an impressive, private, enclosed driveway that offers generous space for parking for several vehicles, and the primary entrance- providing the ultimate outdoor wow factor -is positioned at the front of the house via a timber-clad bridge walkway.

Each room inside the property is in itself an impressive addition for various reason but the high ceilings, large windows and sleek walls instantly take the glamour up a notch. The internal layout splits via three levels, each seamlessly interlinked by concrete and glass stairwells with a bold back material palette.

Full-height glass walls provide incredible views to the gardens and the quite street outside so every room feels seamlessly linked to the outdoors. This is amplified with the addition of sliding doors opening onto terraces and balconies on each level.

Boasting yet more luxury is the main living space on the first floor plastered with statement floor-to-ceiling glass walls that frame far-reaching views across open fields to the rear, opening onto the wide, galleried terraces with views down onto the gardens. A futuristic style suspended log burner creates a natural focal point with the rest of the décor, equally as unique spread out around the open room.

Predominantly open plan, the other room create a natural flow, providing ideal spots to both entertain guests and for daily routines of family life. Polished concrete runs underfoot with Burlington slate walls, providing great textural appeal. Through one of the open plan living areas is the open-plan kitchen and dining space.

Here, light streams through a large full-length window at the side, electric opening vent windows and impressive bi-folding doors at the rear, which open onto the terrace. In the centre of the room is a large, yet minimalist island with space for stools to be placed underneath, making for an open, sociable layout.

Floor-to-ceiling cabinetry complements the island and houses two multi-functional Miele ovens; an illuminated extractor is built above the kitchen island, adding a striking feature to the space. There is space for a large table and chairs. There is also a separate utility room that opens onto the terrace through glazed bi-fold doors with a handy laundry room at the centre of the plan and a study to the front.

Upstairs, the master bedroom suite is on the first floor, where a large picture window overlooks the patio outside while the en suite has full-height glazed doors that open onto a decked terrace. There is a large bath and a wet-room style shower area with an opaque glass door leading to the WC. The house has four further en suite bedrooms—three lie on the lower-ground floor, one with an adjoining study. There is a guest suite on the ground floor, which opens onto a terrace.

On the lower-ground floor, a cinema room is replete with a projector and air-conditioning. A huge pool room with full-height glazing and doors houses the swimming pool, a cedar wood hot tub, a gym area and a changing/shower room.

Be the first to comment on "Incredibly modern £2.5m home hidden in a leafy Lancashire village"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*